Probablement has sentit a parlar dels photocalls i dels fotomatons però no tens clares les diferències entre l’un i l’altre. Es tracta de dos serveis fotogràfics ideals per amenitzar festes i celebracions on els convidats es disfressen amb diferents elements d’attrezzo i es fotografien de forma divertida davant d’un fons. Però tot i tenir aquest punt en comú, també hi ha algunes diferències. Te les expliquem a continuació.

Qui fa la foto?

La primera diferència és el fotògraf. En el cas del photocall, qui dispara és un fotògraf professional, amb un equip d’alt nivell i una il·luminació d’estudi. Això fa que les fotos, tot i tenir un aire divertit, siguin de gran qualitat. Al fotomatón són els mateixos convidats qui es fan la foto davant d’una màquina amb una gran pantalla. Això és interessant perquè el fet que no hi hagi ningú a darrera l’objectiu pot fer que els convidats se sentin més desinhibits, s’aconsegueixin fotos més desenfadades i els protagonistes visquin moments més personals.

Diferents formats d’impressió

Tant si optes pel photocall, com pel fotomatón, els convidats es podran emportar la foto de record a l’instant. Les fotos del photocall s’imprimeixen a l’instant via wifi i les del fotomatón a través del mateix aparell. Els formats d’impressió però, són diferents: al photocall el tamany és més gran, de 10×15 mentre que el format del fotomatón consisteix en una tira de quatre fotografies, a l’estil de les fotos que es feien als fotomatons del carrer. Recordes quan necessitaves una foto de carnet ràpida i acabaves fent-la a l’estació o al metro? Si no ho recordes és que ets molt jove, però segur que el format de quatre fotos en un paper, t’encanta, oi?

Diversió i més diversió a través de la càmera

La manera com funciona cada un dels serveis també fa que s’adaptin més o menys a cada celebració. El photocall té un aire més professional, al comptar amb un fotògraf i probablement es més adient per esdeveniments amb un caire més formal. En un casament pot ajudar a trencar el gel entre els convidats provocant situacions divertides, alhora que les fotos es convertiran en un bon record per als convidats i per als nuvis. El fotomatón en canvi és més espontani i encaixa més amb trobades informals. El fet que no hi hagi un fotògraf farà que els convidats no tinguin cap mania i es deixin anar a davant la càmera.

Compartir les fotos amb el món

Les opcions que tenim a l’hora de compartir les fotos també canvien d’un servei a un altre i pot ser un fet decisiu a l’hora d’escollir per quin optem. En el cas del photocall podrem gaudir d’una galeria web privada on veure les fotos de tots els convidats. Això pot ser molt útil en un casament, per exemple, ja que a banda de la foto impresa que s’emporten els convidats a casa els nuvis, també voldran veure i guardar les fotos que s’han fet els seus amics i familiars.  El fotomatón no ens ofereix aquesta possibilitat però sí que ens permet compartir les nostres fotos a través de les xarxes socials. Si pensem en el tipus de convidats que tenim, l’ús que fan de les xarxes i del món digital, tindrem una pista de quin servei és més adequat per nosaltres.

Si tens clar que vols contractar un d’aquests dos serveis per la teva celebració a Barcelona o al teu municipi, a Photocall.cat et podem ajudar a decidir quin s’adapta més a tu.